DECATLONIADA PĂRINȚILOR ȘI COPIILOR

DECATLONIADA PĂRINȚILOR ȘI COPIILOR , o competiție sportivă la care participa deopotrivă părinți și copii, al cărui scop principal este întărirea sportului de echipă părinte-copil, dar și a legăturilor afective dintre eceștia. Mai mult timp petrecut alături de copii, prin joacă și sport, ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor care văd în părinții lor modele pentru viitor. La prima editie au participat parinti si copii reprezentand 12 scoli bucurestene si a fost realizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, prin Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si al Judetului Ilfov, cu 5 Federatii Sportive Nationale (Federatia Romana de Atletism, Federatia Romana de Badminton, Federatia Romana de Fotbal-Tenis, Federatia Romana de Tenis, Federatia Romana de Handbal) a numerosi sponsori, persoane juridice cu capital integral privat.

DECATLONIADA PĂRINȚILOR ȘI COPIILOR proiect sportiv-cultural-educativ, ce se adresează copiilor de școală, cu vârste între 6-14 ani si, in mod special, parintilor acestora. Aristotel a

spus că „Sănătatea este calitatea cea mai meritorie a corpului” iar James Thomson că „Esenţa fericirii este sănătatea, iar a sănătăţii e mişcarea”. Este dezideratul pe care Asociația Europeană pentru Promovarea Filmului (AEPF) îl propune părinților care au copii la școlile din Capitală și în județul Ilfov

Potrivit unui studiu de specialitate, doar 6% dintre români practică sport cu regularitate, sub media Uniunii Europene (8%), în timp ce 61% din populație nu face sport deloc.

Prin acest demers vrem să mobilizăm părinții care, în general, nu au timp nici să facă mișcare, dar nici să petreacă prea mult cu copiii lor.

Prima editie a „Decatloniadei părinților și copiilor” s-a desfășurat pe parcursul anului școlar 2017-2018  și s-a adresat părinților care au copii înscriși la școlile bucureștene și din județul Ilfov, în clasele P-VIII.

Mai multe detalii, regulamentul si modalitatea de inscriere le regasiti pe www.decatloniada.ro

Copyright

Copyright © 2024 A.E.P.F . All Rights Reserved.